óvja otthonát, értékeit…

KIVITELEZÉS

FELÚJÍTÁS

TERVEZÉS

FELÜLVIZSGÁLAT

keszulekek

A villámvédelmi berendezés telepítésének célja, az esetleges közvetlen vagy közvetett villámcsapás okozta károsodások elkerülése, valamint baleset esetén bekövetkező törvényi felelősség elhárítása. Vállalatunk a villámvédelmi berendezések telepítése során a túlfeszültség védelmi elemeket is beépíti, valamint a vizsgálat során észlelt hiányosságokat kijavítja.

túlfeszültség védelem
A becsapódott villám másodlagos hatásainak elkerülése érdekében többlépcsős túlfeszültség védelmet kell kialakítani, ezáltal elkerülhető az épületben található érzékeny, nagy értékű berendezések meghibásodása.

A felülvizsgálat során műszeres vizsgálattal ellenőrzésre kerülnek egyenként földelő szondák a vizsgáló összekötő megbontásával. Ugyan ezen a ponton a felfelé menő levezető eredőt mérünk. Így az esetleges szakadás is felderíthető. A létesítmény minden egyes vizsgáló összekötőjénél el kell végeznünk ezt a feladatot. A vizsgálatok során felfogó és levezetők távolságait is mérjük az épületrésztől, a kialakított hurkoknál a veszélyes megközelítések ellenőrzése. A villámvédelem felülvizsgálat alatt nagy figyelmet szentelünk a belső villámvédelem szabványos átkötéseinek meglétének ellenőrzésére és a belső túlfeszültség védelmi készülékek meglétének és szabályos elhelyezésének szerelésének ellenőrzésére.

A villámvédelmi szabványossági felülvizsgálat során elvégezzük a villámvédelmi besorolást és ezt vetjük össze a megvalósított villámvédelmi fokozattal. Ennek alapján a helyszíni vizsgálat során feltárt műszaki állapottal összevetve elvégezzük a minősítést. A felülvizsgálat célja az adott létesítmény villámvédelmi minősítése, tehát az épületre vonatkozó villámvédelmi követelményeket összevetik a megvalósított villámvédelmi fokozattal, és elvégezik a minősítést. Villámvédelmi tervezést, és felülvizsgálatokat két élesen elkülönülő kategóriára osztjuk. Felülvizsgálat és tervezés NORMA szerinti, azaz MSZ EN 62305 szerinti villámvédelmi intézkedések. Nem norma szerinti, azaz korábbi tervezés mint az előíró rendelet, esetenként tervezői eltérés, mely sok esetben korábbi rendeletek, illeve szabványok előírásai szerinti megvalósítást jelent.

A villámvédelmi felülvizsgálatot A-B tűzveszélyességi osztály esetén 3 évenként, C-D-E tűzveszélyességi osztály esetén 6 évenként kell elvégezni.

A villámvédelmi rendszer átvizsgálása és a kötelező földelési mérések után készítjük el a villámvédelmi jegyzőkönyvet.

Villámvédelmi jegyzőkönyv tartalmazza a vizsgálat dátumát, az épület pontos nevét az ellenőrzés határainak megadásával. A vizsgálat milyen szabványok szerint történt, ha van eltérési engedély, akkor annak az iktatási számát. A villámvédelem kiviteli és átadási dokumentumuk adatait, bizonylatok felsorolása. A vizsgálat minősítését, hogy a villámvédelem biztonságos, rendeltetésszerű használatra megfelelő, vagy nem

Vállalatunk folyamatos akciókkal és csomagokkal még kedvezőbb lehetőségeket kínál Ügyfeleinek.

NE HAGYJA KI!

ELŐREGISZTRÁCIÓ
-10%

ingyenes kiszállás büntetések elkerülése kényelmi szolgáltatások
BŐVEBBEN
TÁRSASHÁZ KEZELŐKNEK
-20%

csoportos kedvezmény kényelmi szolgáltatások hosszútávú együttműködés
BŐVEBBEN
VILLÁMVÉDELEM TELEPÍTÉSE
-50%

komplex szolgáltatás gyors kivitelezés szakértelem
BŐVEBBEN

A fentebb meghatározott kedvezmények az érintésvédelmi-, tűzvédelmi- és villámvédelmi vizsgálatokra vonatkoznak!


ÁRAJÁNLAT

Szolgáltatásainkkal kapcsolatosan az alábbi űrlap segítségével kérhet árajánlatot.

Köszönjük a megkeresését! Hamarosan kollégának felveszi Önnel a kapcsolatot.
Az árajánlat küldése során hiba merült fel. Kérjük próbálja meg újra, vagy az info@vedelem.eu email címre küldje el.